logotaustatta

 
 

VUOSIKOKOUS

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 3.2.2018 kello 14. Paikka: Nuolikatu 6 as. 17, Lahti.  Tarvittaessa ota yhteyttä vpj. Timo Ruohoseen p. 050 - 5280224. Paikalle on helppo tulla esim. junalla.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen (ks. Yhdistys - Yhdistyksen säännöt)  määräämät asiat, mm. kuullaan hallituksen laatima toimintakertomus vuodelta 2017 ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018. Kokous myös valitsee yhdistykselle puheenjohtajan ja muun hallituksen vuodelle 2018.  Vuosikokouksen jälkeen uusi valittu hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa. Kaikki jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita !

 

 

 

JÄTTIKASVISTEN SIEMENET

Jättikasvisten siemeniä ei ole mahdollista ostaa kaupasta vaan niitä saa vain jättikasvisyhdistyksestä  jäsenetuna postitettavassa siemenkirjeessä. Yhdistys ei erikseen myy siemeniä.  Jos haluat siemeniä, toimi ja liity jäseneksi tammikuussa.  Katso etusivulta maksuohjeet.

 

 

SIEMENTALKOOT

Lauantaina 18.11. 2017  kello 10,   osoite:  Nuolikatu 6 as 17 D, Lahti.

Siementen pussitusta, nimilappujen laittoa, määrien laskemista eli kaikenlaista alustavaa puuhaa jota tarvitaan jotta jäsenet pääsevät taas ensi vuoden helmikuussa  rapistelemaan siemenkirjettä.

Jos haluat olla avuksi, tule paikalle. Varmasti käsillesi on käyttöä Download hello 4.  Lisätietoa saat  soittamalla Timo Ruohoselle, puh. 050 5280 224.

2. Siemenkirjetalkoot pidetään todennäköisesti helmikuun alkupuolella. Tällöin täytetään kirjeet ja valmistellaan postitusta varten. Tästä tietoa sitten lähempänä ajankohtaa.

 

 

SIEMENIÄ YHDISTYKSELLE     (PÄIVITETTY 25.10.2017)

 

Yhdistys ottaa vastaan jäsenistöltä puhtaasti pölyttyneiden jättikasvisten siemeniä. Siemenien itävyys olisi hyvä varmistaa koeidätyksin jo ennen niiden toimittamista. Yhdistys myös toivoo että siemenet saataisi valmiiksi pieniin salpapusseihin nimilapun kera pakattuina.

Jos olet aikeissa antaa yhdistykselle siemeniä, niin lisätietoja varten ota yhteyttä siemenvastaavaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Hän toimittaa kaikille siemeniä lahjoittaville riittävän määrän pieniä salpapusseja, myös siemenien postittamisesta koituneet kulut maksetaan. Siemenmäärä per pikkupussi riippuu lajikkeesta. Jos et halua tehdä etukäteisvalmisteluja itse eli koeidättää ja pakkailla pikkupusseihin, voit toimittaa siemenet isonakin eränä yhdistykselle. Yhdistys vastaanottaa mielellään myös lukumäärältään pieniä siemeneriä. Siementen nimitietojen on aina oltava mukana.

Yhdistys kasaa siemenkirjeen talkoilla. Ensimmäiset talkoot ovat 18.11.2017 (todennäköisesti Lahdessa tai lähiseudulla) joten siemeniä toivotaan saatavan jo siihen mennessä. Mahdollisimman monien koeidätyksien toivotaan olevan selvät ajankohtaan mennessä joten hommiin kannattaa alkaa saman tien. Siemeniä vastaanotetaan pitkin vuotta mutta vuodenvaihteen molemmin puolin on iso urakka siemenkirjeen kasaamisessa ja toivotaan että siinä vaiheessa saatavilla olisi mahdollisimman monipuolisesti eri jättikasvislajikkeiden siemeniä yhdistyksen jäsenistölle jaettavaksi. Yhdistyksen hallitus kiittää jo etukäteen kaikkia jotka osallistuvat siementalkoisiin joko siemeniä lahjoittamalla ja/tai fyysisesti paikan päällä kirjettä kasaten ! Kaikki apu on tervetullutta !

 

Siementen postitus:

Mika Tiilikainen

Tikantie 12, 07170 Pornainen.

 

 

 

Jättikasvisten SM-kilpailut ja Jättikasvisnäyttely

lauantaina 30.9.2017 Mäntsälässä

Keudan ammattiopiston tiloissa (Saaren kartanon puutarha, Puutarhantie 1, 04920 Saarentaus).

Kisaohjelma:
9.30 - 11.00 kilpailukasvisten vastaanotto (11.00 - 12.00 tulosten laskenta)
12.00 kurpitsoiden punnitus, ulkona
13.00 palkintojen jako
12.00 - 14.00 jättikasvisnäyttelyyn tutustuminen, kasvihuone

Oheisohjelma  :
- kahvio ja puutarhamyymälä avoinna klo 9.00 - 15.00

- martat maistattavat ja myyvät kurpitsasta tekemiään herkkuja
- keppihevostapahtuma lapsille ( kasvihuoneiden välissä)

- Viidakkotohtori esittelee Bokashi-kompostointijärjestelmää.Viidakkotohtori on erittäin suuren suosion saaneen

  Bokashi-kompostointijärjestelmän sekä EM-tuotteiden myyjä ja maahantuoja Suomessa.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy niin kasviksia kisaan tuoville kuin katsojillekin. Tervetuloa katsomaan millaisiin mittoihin jättikasvikset ovat venyneet tänä kylmänä ja sateisena kesänä !

 

 

 Päivitys 28.9.2017 : TODELLA SUURI KIITOS NIILLE IHANILLE IHMISILLE JOTKA OVAT TARJONNEET APUAAN KISOJEN LÄPIVIENNIN TURVAAMISEKSI ! TÄHÄN PÄIVÄÄN MENNESSÄ MUKAAN TÖIHIN ILMOITTAUTUNEIDEN IHMISTEN AVULLA SAADAAN KISAT VIETYÄ LÄPI.

TIEDOKSI: SM-KISOIHIN 30.9. 2017 PAIKALLE TULEVA JÄSEN / toiminnasta kiinnostunut ei-jäsen

JÄTTIKURPITSOJEN PUNNITUKSEN JA PALKINTOJEN JAON  JÄLKEEN PAIKALLA OLEVAT YHDISTYKSEN JÄSENET JA HALLITUS KOKOONTUVAT JÄTTIKASVISNÄYTTELY-HALLISSA.   TARKOITUKSENA KÄYDÄ LYHYT KESKUSTELU YHDISTYKSEN TULEVAISUUTTA KOSKIEN. AIKAA TÄHÄN EI MENE KAUAN. TOIVOTTAVASTI SEN VERRAN LIIKENEE JOKAISELTA. TAPAAMISIIN !


 

 

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 4.2.2017 klo. 13.00 yhdistyksen sihteerin Maarit Eerolan kotona osoitteessa Kivikuusentie 100 A, 45610 Koria. Ajo-ohjeita voit kysellä meilitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai puhelimitse (050 3369 218)

Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 11§ määräämät asiat:

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi

   ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä

   hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja    

   jäsenmaksun suuruus

8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

9. Valitaan yksi tilintarkastaja ja hänelle varatilintarkastaja (toiminnantarkastaja)

10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita paikalle. Muistathan maksaa jäsenmaksusi ennen kokousta. Vuosikokouksen jälkeen pidetään saman tien uuden hallituksen järjestäytymiskokous. 

********************************************************************

 

 

Jättikasvisten SM-kilpailut ja Jättikasvisnäyttely

lauantaina 24.9.2016

Keudan ammattiopiston tiloissa (Saaren kartanon puutarha, Puutarhantie 1, 04920 Saarentaus).

Aikataulu:
klo. 11-12.30  Kasvisten vastaanotto ja tarkastus
klo. 13.00.....  Jättikurpitsoiden punnitus
klo. 12-14.00  Jättikasvisnäyttely

 

Paikalla on Bokashi-kompostoinnin esittelijä.  Puutarhan taimimyymälä on tapahtuman ajan auki. Alueen talvipuutarhassa on myytävänä kahvia, mehua ja grillimakkaraa.

 

Kisoihin tuotavien kasvisten on oltava sääntöjen mukaisesti puhdistettuja. Vastaan ei oteta kasviksia jotka eivät ole puhtaita ja arvostelukuntoisia tuotaessa. Paikalla on vesipiste jossa kasvikset voi puhdistaa tarvittaessa. Kisajärjestäjät eivät tätä kuitenkaan tee vaan kasviksen kunto on tuojan itsensä vastuulla.

Kasviksilla on tuotaessa oltava mukana etukäteen täytetty tietolomake. Jos sama kasvis osallistuu useampaan luokkaan (paino ja pituus) on niihin molempiin täytettävä oma lappu.  Vastaan ei oteta kasviksia joilla ei ole tarvittavia tietolomakkeita mukana. Lomakkeita saa tulostaa suoraan täältä sivuiltamme ennen kisoja.  Kisapaikalla on erillinen pöytä jossa on mahdollisuus täyttää tietolomake mikäli se syystä tai toisesta ei ole mukana valmiina.

Pelkästään Jättikasvisnäyttelyyn tuotavat kasvikset voi viedä suoraan näyttelyalueelle ja antaa siellä olevalle toimitsijalle. Kasviksiin on merkittävä kasvattajan nimi/nimikirjaimet (esimerkiksi tussilla kirjoitettava pintaan) jotta kukin löytää omansa näyttelyn loputtua.
Tänä vuonna Jättikasvisnäyttelyssä on myös "Epäonniset" -pöytä  :D
Kaikki kisoihin osallistuvat kasvikset ovat myös osa Jättikasvisnäyttelyä ja ne laitetaan sinne kun ne on mitattu/punnittu.

Toivomme että kauden päätapahtumaamme saapuu paljon osanottajia ja että Jättikasvisnäyttelyyn saadaan mittavasti monia jättikasvislajikkeiden edustajia.
Kisatapahtuma on entiseen tapaan maksuton ja avoin kaikille osallistujille sekä yleisölle.


Sydämellisesti tervetuloa !!!

Tiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Timo Ruohonen (varapj.)  050 5280224, Maarit Eerola (siht.) 050 3369218

 

 

Päivitys 14.4.2016

Yhdistys on mukana kertomassa toiminnastaan Pihapiiri Puutarhamessuilla Lahdessa 22.4. – 24.4.2016 puutarhayhdistysten yhteisosastolla (E6a) yhdessä Lahden puutarhaseuran ja hyötykasviyhdistyksen kanssa. Timo Ruohonen on osastolla tavattavissa näyttelypäivinä klo. 12.00 – 15.00. Käykäähän jututtamassa jos olette paikalla. Jos ei muuta asiaa ole niin voi vaikka ilmoittautua talkooväeksi syksyn kisoihin, sinne tarvitaan apua.

http://www.lahdenmessut.fi/fi/tapahtuma/pihapiiri?p=puutarhayhdistykset-messuilla

 

 

 

SM-KILPAILUT JA JÄTTIKASVISNÄYTTELY 2016

Aika:        Lauantai 24.9.2016

Paikka:    Keudan ammattiopisto (Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda , Mäntsälä)
                 Saaren kartanon puutarha
                 Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus


Paikalla on myynnissä kahvia ja makkaraa. Lisäksi taimimyymälä on avoinna.

Saaren kartano sijaitsee 13 km Mäntsälän keskustasta pohjoiseen hyvien liikenneyhteyksien päässä.

https://www.keuda.fi/yhteystiedot-yksikot/yksikot/saaren-kartano/

 

Ilmoittelemme täällä, facebookissa sekä jäsenille suoraan myös jäsentiedotteella tapahtumasta sitten lähemmin, mutta merkitse päivämäärä jo nyt almanakkaasi. Toivottavasti paikalle saapuu runsain mitoin harrastajia tuomaan kasveja mitalle ja yleisön ihmeteltäväksi.

 

 

SIEMENKIRJEIDEN POSTITUS ON ALKANUT.

Ensimmäinen erä lähti tänään 25.1.2016. Postilaatikko kolahtaa niille joiden jäsenmaksusuoritus näkyi tilillä 22.1.-16.

Tänä vuonna postitamme siemenkirjeitä korkeintaan maaliskuun loppuun saakka. Jos kirjeet loppuvat sitä ennen, ilmoitamme kotisivuilla asiasta.  Kannatuksen vuoksi voi jäsenmaksuja maksaa toki pitkin vuotta  :)

Ensi vuonna (2017) käytäntömme muuttuvat niin että vain tammikuun aikana jäsenmaksunsa maksaneille postitetaan siemenkirje. Kirje postitetaan helmikuun aikana. Tämä ennakkotietona, merkkaa vaikka kalenteriisi ylös jos haluat siemenkirjeen myös ensi vuonna saada

 

 

 

 

VUOSIKOKOUS-KUTSU

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään sunnuntaina 24.01.2016   kello 14.00   yhdistyksen sihteerin Maarit Eerolan kotona Elimäellä Kouvolassa. Osoitetietoja ja ajo-ohjeita voit kysellä meilitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai puhelimitse (050 3369 218)

Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 11§ määräämät asiat:

 

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä  hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus

8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

9. Valitaan yksi tilintarkastaja ja hänelle varatilintarkastaja

10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

 

Kaikki jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita paikalle. Muistathan maksaa jäsenmaksusi ennen kokousta.
Heti vuosikokouksen jälkeen pidetään uuden hallituksen järjestäytymiskokous.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIEDOTUS  10.11.2015

Jäsenkirjeen 2/2015 marraskuun postituksessa on ollut ongelmia jippii.fi ja netti.fi -osoitteiden (Saunalahti) osalta. Näistä tulee ilmoitus ”message size 6193182 exceeds size limit 2800000 of server Saunalahti”. Tämänkertainen Jäsenkirjeemme ei siis mahdu ko. postilaatikoihin.

Myöskään muutamaan luukku.com -osoitteeseen (MTV) ei jäsenkirjeen postitus onnistunut. Syy joko yllämainittu tai sitten postilaatikko oli yksinkertaisesti täysi jo ennestään.

Jäsenkirjeen koko vaihtelee kulloisenkin aineiston mukaan mutta haluamme jatkossakin saada siihen mukaan mm. kasvattaja-asiaa kuvineen joten jos kirjeen haluaa postilaatikkoonsa aina saada, kannattaa ottaa käyttöön vaikkapa gmail.com joka on ilmainen meili jossa rajat eivät ihan nopeasti vastaan tule.

Mm. vuosikokouskutsu lähetetään lyhyenä jäsentiedotteena joka ei tilaa meilissä vie joten se tavoittaa kaikki jäsenet osoitteesta riippumatta mikäli meili vaan ei ole täynnä.

 

SM-PUNNITUSTAPAHTUMA lauantaina 26.9.2015

Tänä vuonna vedämme hiukan henkeä ja järjestämme vuotuisen punnitustapahtumamme pienimuotoisesti. Punnitus tapahtuu yksityisalueella, varapuheenjohtajamme Riston piha-alueella Elimäen maaseudulla (Kouvola). Tänä vuonna se ei ole yleisötapahtuma vaan tarkoitettu pelkästään jättikasvisharrastajille. Tilaisuus on avoin ja ilmainen kaikille yhdistyksen jäsenille sekä muille jättikasviksensa tapahtumaan tuoville . Jättikasvisnäyttelyä ei järjestetä joten paikalle tuodaan pelkästään ne kasvikset joille halutaan virallinen tulos.  Tapahtuma on edelleenkin myös SM-kilpailu.
Jäsenille on jaossa tapahtumassa rajoitettu määrä elefanttivalkosipulin kynsiä.

Tapahtumatiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  tai  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Aikataulu: klo. 10-12 Kasvisten vastaanotto
Kasvisten tarkastus, punnitus ja mittaus tehdään sitä mukaan kun kasviksia tuodaan paikalle ja jatketaan niin pitkään kun kaikki on saatu hoidettua. Viimeiseksi palkintojen jako.

Jäsentiedotteessa (vko:n 38 alussa) tarkemmat ohjeet sekä kasvisten esitäytettävät tuloslomakkeet.

Ota mukaan omat eväät sekä rento ja iloinen mieli

TERVETULOA !


AVOIMET PORTIT-PÄIVÄ 16.8.2015

Avoimet portit-päivä yhdistyksen jäsenille järjestetään Sunnuntaina 16.8.2015 mikäli  isäntiä / emäntiä tapahtumalle yhdistyksestä tänäkin vuonna löytyy. Päivän aikana yhdistyksen jäsenet voivat vierailla katsomassa kasvatuksia niissä paikoissa jotka on etukäteen ilmoitettu vierailukohteiksi. Ilmoittautuminen isännäksi/emännäksi tapahtumaan sähköpostitse yhdistyksen sihteerille heinäkuun loppuun mennessä (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) . 

Mukaan ilmoittautuneet paikat kootaan listaksi joka toimitetaan yhdistyksen jäsenille sähköpostijakeluna elokuun alussa.