logotaustatta

 
 

Omatoimimittauksen säännöt

Yhdistys noudattaa omatoimimittauksen dokumenttien käsittelyssä ja säilytyksessä GDPR:ä, kohdasta yhdistys/henkilörekisteriseloste.

Kasviskohtaiset säännöt löytyvät punnitus- ja mittaussäännöistä, kohdasta kilpailu/punnitus- ja mittaussäännöt. Huomioi, että kaikille kasviksille ei voi tehdä omatoimimittausta vaan kasvikset on tuotava kilpailupaikalle.

Kasvis tulee valmistella mittaustapahtumaan samoin ohjein kuin kilpailupaikalle tuotaessakin.

1. ota yhteys ennen mittaamista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., jos haluat ohjeet ennen mittaamista ja suoran linkin driveen, omaan kasviskohtaisteen kansioosi, jonne voit tallentaa materiaalin

2. tulosta kaavake yhdistyksen sivuilta, täytä se, ota kuva ja laita driveen omaan kasviskohtaiseen kansioosi

3. mittaa kasvis hyvillä kuvilla ja videolla (ohjeiden mukaisesti).

4. tallenna materiaali kansioosi. Mikäli tässä on hankaluuksia, ota yhteys

5. laita sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja aiheeksi kasviksen nimi. Älä laita kuvia tai videota, sähköposti menee tukkoon, pelkkä viesti mikä kasvis, mittaustulos ja omat tietosi.

6. jää odottelemaan sähköpostia, otamme yhteyttä, mikäli tarvitsemme lisää kuvia tai videota. Jos tulee pyyntö, ota uudet kuvat ja video/t ohjeiden mukaan ja tallenna ne samaan kasviskohtaiseen kansioon, minne tallentanut aikaisemmatkin.

7. kun tuomarit toteavat kuvat ja video/t riittäviksi, suoritetaan arviointi

8. saat vahvistuksen hyväksytystä, hylätystä EV tai hyväksytystä tuloksesta tarkennuksella DMG, UOW

Ohjevideoita:

Auringonkukka, pituus

Chili, pituus

Kurkku, paino

Kurkku, pituus

Long Gourd

Pitkäpapu

Raparperi, pituus

Tomaatti

Trombonchino, pituus

 

Yleisiä- ja kasviskohtaisten sääntöjen lisäksi on noudatettava mittausvälineiden laadussa ja tarkkuudessa punnitus- ja mittaussääntöjä. 

Tarkempia ohjeita voi tarvittaessa kysyä  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lomakkeet ja todentaminen

Omatoimipunnitukseen tulee tulostaa yhdistyksen kotisivuilta https://www.jattikasvisyhdistys.fi/ omatoimipunnituksenkaavake. Kaavake tulee täyttää soveltuvin osin kasviskohtaisesti. 

Kasviksesta tulee ottaa kuvat joka puolelta mutta mielummin katkeamaton video ko. kasvista, esimerkiksi kasviksen kunnon tarkistus. Toinen video voi olla katkeamaton video mittaustapahtumasta. Videolla tulee näkyä samat asiat kuin säännöissä on selvitetty. Tarvittaessa tuomari pyytää lisäkuvia 24h kuluessa.

Painomittaus


Painomittaus tulee tehdä kaupassa, postissa tai matkahuollossa ja tapahtumasta voi ottaa videon mutta tapahtumasta pitää ehdottomasti ottaa kuvat. Vaa`an määritelmät on samat kuin kohdassa mittaustarkkuudet. 

Kuvissa vaaka tulee näkyä kokonaan, niin että vaa´an ympärillä on reilusti tilaa, vaaka siis näkyy kokonaisuudessaan. Punnitustapahtumasta voi ottaa videon, niin että vaaka näkyy kokonaan, kasvis vaa ´alle ja videolta näkyy kun vaaka pysähtyy lukemaan.

Painomittauksen yhteydessä voi ottaa videon pyörittämällä hitaasti kasvista ympäri, niin että kasviksen kunto näkyy joka kantilta.
Katso painomittauksen esittelyvideot (tästä) (tomaatti, kurkku, paprika, peruna).

 

Pituusmittaus

Pituusmittaus tulee suorittaa samoin kuin kasviskohtaisesti on määritelty mittaus ja  mittauspisteet.  Mittausvälineenä tulee olla metallinauha, kuten mittaustarkkuudet kohdassa on määritelty.

Pituusmittauksesta tulee ottaa video, niin että mitan alku näkyy ja on mittauspisteen oikeassa kohdassa. Apuna on hyvä käyttää lautaa ja suorakulmia.  Video otetaan hitaasti koko pituusmatkalta, pysähtyen toiseen mittauspisteeseen. Lopuksi nostetaan kameraa niin että koko kasvis näkyy. 

Pituusmittauksen yhteydessä voi ottaa videon pyörittämällä hitaasti kasvista ympäri, niin että kasviksen kunto näkyy joka kantilta. 

Katso pituusmittauksen esittelyvideot (tästä) (chili, amarantti, auringonkukka, long gourd)

Perusteellinen, hyvä, tarkka ja rauhallisesti tehty video korvaa kuvat ja todistajat. Voit joutua ottamaan useamman videon tuomarin pyynnöstä, varaa aikaa. Jos epäselvyyttä, kysy Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  etukäteen miten ja mistä kasviksesi mitataan.

Materiaali tulee lähettää  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sähköpostin liitteenä tai mieluummin linkki jaettuun kansioon (drive), mikä sisältää kaikki punnitukseen liittyvät kuvat ja videot.

Tarvittaessa voidaan järjestää jollakin etäyhteydellä, esimerkiksi meet, tuomarointi  kasvattajan esitellessä kasvistaan sekä mittaus tapahtuman.

Omatoimipunnituksena ei voida suorittaa jättikurpitsoita eikä pitkiä juureksia, ne on tuotava kilpailupaikalle.

Jos lähellä asuu joku tuomari, voi hän käydä dokumentoimassa mittaustapahtuman ja toimittaa materiaalin omatoimimittauksen tuomareille. 

31.10. mennessä tulee tehdä kaikki omatoimimittaukset. Kilpailujen jälkeen Suomen Mestaruutta ei voi omatoimimittauksilla saada mutta Suomen Ennätys-tuloksen voi.

Uusinta-arviointia ei suoriteta.