logotaustatta

 
 

Omatoimimittauksen säännöt

Huomioithan että viimeinen päivä suorittaa omatoimimittaus, ennen 23.9.2023 käytäviä kilpailuja, on 17.9. klo 18 mennessä.Tuomarointiin lähtevä materiaali tulee myös olla ladattuna annettuihin kansioihin klo 18 mennessä.

Kilpailuiden jälkeen omatoimimittaus jatkuu 25.9. aina lokakuun loppuun asti. SM-kilpailun jälkeen suoritetut omatoimimittaukset eivät osallistu SM-kilpailun tuloksiin mutta SE-tuloksen voi saada.

 

Yhdistys noudattaa omatoimimittauksen dokumenttien käsittelyssä ja säilytyksessä GDPR:ä, kohdasta yhdistys/henkilörekisteriseloste.

Kasviskohtaiset säännöt löytyvät punnitus- ja mittaussäännöistä, kohdasta kilpailu/punnitus- ja mittaussäännöt. Huomioi, että kaikille kasviksille ei voi tehdä omatoimimittausta vaan kasvikset on tuotava kilpailupaikalle.

Kasvis tulee valmistella mittaustapahtumaan samoin ohjein kuin kilpailupaikalle tuotaessakin.

1. ota yhteys ennen mittaamista/punnitsemista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Saat sähköpostilla linkin driveen, omaan kansioosi. Jokaisen kasviksen kuvat, videot ja kuva ilmoittautumiskaavakkeesta talletetaan yhdistykseltä annettuun, kasviskohtaiseen kansioon.

2. mittaa/punnitse kasvis hyvillä kuvilla ja videolla (sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti).

3. tulosta omatoimimittauskaavake yhdistyksen sivuilta, täytä se, myös mittaus/punnitustulos, ota kuva ja laita driveen omaan kasviskohtaiseen kansioosi

4. tallenna video- ja kuvamateriaali kansioosi. Mikäli tallentamisessa on hankaluuksia, ota yhteys

5. laita sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja aiheeksi kasviksen nimi. Älä laita kuvia tai videota, sähköposti menee tukkoon, pelkkä viesti mikä kasvis, mittaustulos ja omat tietosi.

6. jää odottelemaan sähköpostia, otamme yhteyttä, mikäli tarvitsemme lisää kuvia tai videota. Jos tulee pyyntö, ota uudet kuvat ja video/t ohjeiden mukaan ja tallenna ne samaan kasviskohtaiseen kansioon, minne olet tallentanut aikaisemmatkin.

7. kun tuomarit toteavat kuvat ja video/t riittäviksi, suoritetaan tuomarointi

8. saat vahvistuksen hyväksytystä, hylätystä EV tai hyväksytystä tuloksesta tarkennuksella DMG, UOW

Ohjevideoita:

Auringonkukka, pituus

Chili, pituus

Kurkku, paino

Kurkku, pituus

Long Gourd

Pitkäpapu

Raparperi, pituus

Tomaatti

Trombonchino, pituus

 

Yleisiä- ja kasviskohtaisten sääntöjen lisäksi on noudatettava mittausvälineiden laadussa ja tarkkuudessa punnitus- ja mittaussääntöjä. 

 

Painomittaus
Painomittaus tulee tehdä kaupassa, postissa tai matkahuollossa ja tapahtumasta tulee ottaa video.  Vaa`an määritelmät on samat kuin kohdassa mittaustarkkuudet. 

 

Video tulee olla katkeamaton. Videon kuvaus lähtee siitä että vaaka näkyy kokonaisuudessaan (mikään kulma ei jää videokuvan ulkopuolelle), vaa'alla ei ole mitään, vaaka näyttää nollatulosta ja kohdista tämän jälkeen vaa'an tarkistustarraan.

Jatka videointia että laitat tai joku muu laittaa kasviksen vaa'alle. Kuvaa riittävän pitkältä että, vaa'an kaikki kulmat näkyvät. Kuvaa kun punnitustulos pysähtyy ja että tulos näkyy videolla.

 

Jatka videointia niin että esittelet kasviksen vaa'alla, pyöritä kasvista rauhallisesti. Katso että tarkennus on kasvikseen. Kuvaa videolle kasviksen sisentymät, ulkonemat, kanta ja jos kanta pitää mitata niin mittaa videolle. Jos pinnassa on repeämisiä, tummentumia, halkeamia tai muuta vahingoittumista niin kuvaa ne videolle.

Muista kuvata rauhallisesti, tarkista että vaa'an kulmat näkyvät ja että kasvis näkyy kokonaisuudessaan (kurkku on hankala mutta onnistuu), tarkista myös että videon ja kuvien tarkennus on oikeaan paikkaan (kasvikseen, vaa'an tulokseen jne). Tämän jälkeen voit ottaa vielä kuvia kasviksesta ja tallettaa ne kasviksesi kansoon.

Katso painomittauksen esittelyvideot.

Voit joutua ottamaan useamman videon tuomarin pyynnöstä, varaa aikaa.

Huomioithan että painava chili tulee aina maistaa chiliksi. Chili lähetetään annettuun osoitteeseen, et voi siis itse sitä maistaa.

 

Pituusmittaus

Pituusmittaus tulee suorittaa samoin kuin kasviskohtaisesti on määritelty mittaus ja mittauspisteet. Mittausvälineenä tulee olla metallinauha, kuten mittaustarkkuudet kohdassa on määritelty.

Katso pituusmittauksen esittelyvideot.

Pituusmittauksesta tulee ottaa video, niin että mitan alku näkyy ja on mittauspisteen oikeassa kohdassa. Apuna on hyvä käyttää lautaa, suorakulmia tai muita suoria pintoja. Video otetaan hitaasti koko pituusmatkalta, pysähtyen ensin mittauspisteen alkuun ja sitten toiseen mittauspisteeseen. Mittanauha tulee näkyä koko videon ajan, mittanauhan päällä tai alla ei saa olla kasviksen osia. Mittanauha tulee olla suorassa ja videon tarkennus tulee olla mittanauhassa. Lopuksi nostetaan kameraa niin että koko kasvis näkyy. Vältä liian läheltä kuvaamista, kasvis tai kasviksen varsi tulee myös näkyä.

Pituusmittauksen jälkeen, ota samaan videoon kasviksen kunto. Pyöritä hitaasti kasvista ympäri, niin että kasviksen kunto näkyy joka kantilta. Mikäli kasviksessa on vaurioita, kuvaa ne videolle.

 

Ota hyvä, tarkka ja rauhallisesti tehty video. Voit joutua ottamaan useamman videon tuomarin pyynnöstä, varaa aikaa. Jos epäselvyyttä, kysy Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  etukäteen miten ja mistä kasviksesi mitataan.

Lataa materiaali annettuu kansioon.

 

Omatoimipunnituksena ei voida suorittaa jättikurpitsoita eikä joitakin juureksia eikä pitkiä juureksia ollenkaan, ne on tuotava kilpailupaikalle.

31.10. mennessä tulee tehdä kaikki omatoimimittaukset. Kilpailujen jälkeen Suomen Mestaruutta ei voi omatoimimittauksilla saada mutta Suomen Ennätys-tuloksen voi.

Uusinta-arviointia ei suoriteta.